בטיחות ילדים ברכב

עבור הורים, השמירה על הבטיחות, הביטחון והבריאות של הילדים היא מצווה ראשונה במעלה. הורים רבים מוכנים להרחיק לכת, להתאמץ מאד ולהוציא לא מעט כסף, רק על מנת לוודא שהילדים שלהם בטוחים ומוגנים תמיד. בעוד הורים רבים דואגים לבטיחות הילדים בבית, בבית הספר או במסגרות חברתיות שונות, נראה כי הורים רבים נוטים להזניח דווקא את הנושא של בטיחות הילדים בעת הנסיעה ברכב. בגלל שכמעט כולנו מחזיקים כיום ברכב פרטי בו הילדים נוסעים על בסיס די קבוע, זוהי החובה שלנו בתור הורים להכיר את כללי הבטיחות החשובים וכמובן להקפיד עליהם תמיד. הנה כמה כללים שכל הורה חייב להכיר ולזכור תמיד.

חציית כביש

לפני שנתחיל, נספר כי באתר הרלב"ד אפשר למצוא תשובות לכל שאלה בנוגע לבטיחות בדרכים ובפרט בטיחות של ילדים. אתם בהחלט מוזמנים להיכנס וללמוד עוד על הנושא החשוב.

לגבי חציית כביש, שימו לב שהחוק אומר שלילד אסור לחצות כביש לבד עד גיל 9. הסיבה לכך היא יכולת קוגניטיבית שאינה מספיקה בגיל הזה וכן נתונים פיזיים שמקשים על חצייה בטוחה. חשוב מאד להקפיד על העניין הזה ולהבין שלא מדובר בהמלצה, אלא בחובה וציווי שיכול להציל חיים.

באיזה מושב בטיחות משתמשים בכל גיל?

זכרו תמיד כי עד גיל מסוים, ילדים חייבים לשבת על מושב בטיחות ייעודי מיוחד ברכב. על פי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מגיל הלידה ועד גיל שנתיים הישיבה תהיה בסל קל כאשר הכיסא יותקן נגד כיוון הנסיעה. מגיל שנתיים עד גיל חמש יש לרכוש כיסא בטיחות ייעודי, או בוסטר עם רצועות פנימיות, אותו מתקינים עם הפנים לכיוון הנסיעה. מגיל חמש ועד גיל עשר יש להושיב את הילד על הבוסטר. במידה והילד מצליח לשבת עם גב זקוף וחגורת הבטיחות נמצאת במרכז בית החזה, אין צורך לקנות בוסטר עם משענת גב. אם לא מתקיימים התנאים הללו, יש לרכוש בוסטר עם משענת גב המאפשר לילדים לשבת בצורה כזאת. שימו  לב כי לאחר גיל עשר ניתן לשבת ללא בוסטר, בתנאי שהילד אכן עומד בתנאי ישיבה מסוימים.

מאיזה גיל מותר לילדים לשבת מקדימה?

על פי החוק, מותר להושיב ילדים בחלקו הקדמי של הרכב כבר מגיל לידה וזאת בתנאי שהם יושבים על כיסא בטיחות תקני שמתאים לגילם ומעוגן לרכב על פי חוק. יחד עם זאת, בהחלט מומלץ שלא להושיב ילדים במושב הקדמי עד גיל 13. כמו כן במקרים בהם בוחרים להושיב תינוקות ופעוטות במושב הקדמי ובמידה ועושים זאת עם הושבה עם כיוון הנסיעה, יש לבדוק אם יש צורך בניתוק כריות האוויר שיכולות להיות מסוכנות הרבה יותר מתאונה עצמה בגילאים הצעירים יותר.

כמה ילדים ניתן להסיע מאחורה?

שימו לב כי מותר להסיע בכל רכב את מספר הנוסעים המצוין ברישיון הרכב ולא מעבר לכך. הורים מסוימים בוחרים לפעמים להסיע יותר ילדים מן המותר ומעבר לכך שמדובר בעבירה לכל דבר, זה גם דבר מסוכן מאד שמעמיד את הילדים שלכם בסכנת חיים אמיתית.

בשורה התחתונה – החגורה זה הדבר החשוב ביותר

גם אם אתם לא זוכרים תמיד את כל הכללים זה בסדר, כי מה שאתם צריכים לזכור תמיד שזה שכל נוסע צריך להיות מעוגן בחגורת בטיחות שנחגרת אך ורק על פי הכללים וזה בהחלט נכון לילדים. אם אתם רואים שהילד לא חגור כראוי אל תתחילו בנסיעה עד שלא תמצאו את הפתרון הנכון עבורו.