נשירת שיער אחרי הלידה

בשעה טובה אחרי תשעה ירחי לידה ותקופה שלפחות חלק ממנה הייתה מפרכת ומתישה, התינוק או התינוקת החדשים הגיחו לאור העולם ועכשיו זה הזמן להתרגש ולהתמסר לטיפול בהם. בתקופה הזאת, נשים רבות מגלות כי הגוף שלהן עבר כמה וכמה שינויים ומרביתן מחפשות את הדרכים להחזיר את המצב לקדמותו. לצד השינויים בגזרה, ישנה תופעה אחת עליה מדברים פחות והיא נשירת השיער, ממנה סובלות מעל 70 אחוז מהיולדות. מיותר לציין שמדובר בעובדה שיכולה להיות מסתכלת עבור לא מעט נשים שאוהבות את מראה שיער המלאה שלהן והרבה פעמים זה גם מקור לחרדה מתוך חשש אמיתי שהשיער לא יחזור לקדמותו לעולם. האם זה נכון בהכרח והאם ישנן דרכים לטפל בזה? הנה כל מה שחשוב שתדעי על התופעה.

ממה נגרמת נשירת שיער לאחר הלידה?

במהלך תשעת חודשי ההיריון ובעצם מהרגע הראשון בו נקלט ההיריון בגופה של האישה, הוא מתחיל לייצר הורמונים רבים שמטרתם לתמוך בהריון ולבנות את גופו של העובר בצורה טובה ובריאה. אחת מתופעות הלוואי החיוביות של העניין הזה, הוא שיער בריא, מבריק ושופע יותר, ממנו נהנות נשים רבות במהלך הריונן. אחרי הלידה לעומת זאת, הגוף מסלק בהדרגה את אותם ההורמונים, וכך למעשה הוא מפצה על צמיחת השיער המוגברת דווקא בנשירה מוגברת. נשים רבים יסבלו מדלילות של השיער בעקבות כך מנשירה שטרם חוו עד כה. balding הוא מגזין שעוסק בנשירת שיער מסוגים שונים וניתן לקבל באתר הזה מידע נוסף על התופעה. כעת, בואו נראה מה עושים עם זה.

כיצד מאבחנים את התופעה?

אם זה עתה ילדת ולאחר זמן מה את חווה נשירה מוגברת של השיער, כנראה שמדובר בנשירה הרגילה של אחרי הלידה וככל הנראה זה גם מה שיגיד לך הרופא. יחד עם זאת, אם את חווה את זה חשוב מאד לגשת לרופא שלך ולבדוק זאת, וזה מפני שאם הנשירה נגרמת מסיבה אחרת כמו מחסור רכיבים תזונתיים אחרי הלידה, חשוב לגלות זאת ולטפל בזה בזמן. בואי ננסה להבין איך אפשר להתגבר על הבעיה הזו.

אופציה ראשונה – פשוט לחכות

מה שחשוב מאד לדעת בעניין הנשירה מהסוג הזה, זה שהיא חולפת עם הזמן גם אם לא מטפלים בה באופן מיוחד. כעבור שישה חודשים לאחר הלידה בממוצע, הגוף חוזר לאיזון ההורמונלי הרגיל שלו, הנשירה נעצרת ושיער חדש מתחיל לצמוח במקום. מדוע אם כך לנסות ולטפל בעניין בדרכים אחרות? קודם כל כי יש נשים שלא רוצות לחכות כל כך הרבה זמן שהשיער יחזור לאיתנו, ושנית מפני שללא טיפול הנשירה אולי תיעצר אמנם, אבל סביר להניח שהשיער לא יחזור לחוזק ולצפיפות הרגילה שלו וטיפולים תומכים בהחלט יכולים לעזור לכך לקרות.

 אופציה שנייה – טיפולים משלימים

מה שאפשר לעשות הוא לנקוט בכמה צעדים אקטיביים שיעזרו לצמצם את הנשירה ויחזירו את השיער לקדמותו בהקדם. ראשית כל חשוב ללכת לבדיקות דם במרפאה ולראות אם יש ויטמינים או מינרליים בגוף שחסרים ואם ניתן לקחת תוספים כלשהם על מנת להשלים אותם. כמו כן חשוב מאד להימנע מהחלקת השיער או משימוש בחומרים המכילים כימיקליים וחומרים שאינם טבעיים שככל הנראה רק יחמירו את התופעה. לבסוף, שווה לשקול טיפולים משלימים כמו דיקור סיני (יש הטוענים כי הוא יעיל כמו תרופה) או שימוש במסרק לייזר שגם בכוחם להקל על הנשירה.

בשורה התחתונה – אם גם את חווה את התופעה חשוב מאד שלא תלחצי מזה. זכרי שזה טבעי, שזה חולף עם הזמן, ושיש לא מעט אפשרויות טבעיות שיעזרו לך לטפל בבעיה.