רשלנות רפואית בהיריון

בשנים האחרונות אנו עדים למקרים של רשלנות רפואיות בהיריון שהובילו לקבלת פיצויי עתק בעבור האם והיילוד. אם אתם סבורים כי הצוות הרפואי התרשל וכתוצאה מכך נגרם נזק, זה הזמן להכיר את המקרים הנפוצים כמו גם את התהליך המשפטי – לצורך מיצוי זכויות מלא.

רשלנות רפואית בהיריון: מקרים מורכבים משפטית אך גם רגשית

המודעות של הורים לגבי רשלנות רפואית עלה באופן משמעותי בעשור האחרון, לא מעט בזכות פרסומים באמצעי התקשורת אודות מקרים שבהם התגלה כי הצוות הרפואי התרשל בתפקידו וכתוצאה מכך נגרם נזק לאם, לעובר או לשניהם יחדיו. לצערנו, מקרים קיצוניים שנגמרו בנכות תמידית או אפילו במוות מגיעים לאמצעי התקשורת אך בדרך נאלצים ההורים להתמודד עם סבך משפטי מורכב שלא פעם נמשך שנים רבות. צריך להבין כי אם אתם חשים כי הרופא כמו גם הצוות המטפל חרג מהתפקוד המקובל ובהתאם לכך נגרם נזק, חשוב קודם כל לפנות לעורך דין המתמחה בתחום – ובהקדם. הסיבה לכך היא שבתי המשפט כאן בישראל נאלצים להתמודד עם עומס ובהתאם לכך תביעות של רשלנות רפואית (שנחשבים למקרים מורכבים מאוד) עלולות להיגרר במשך שנים בין כותלי בית המשפט. במידה שמגישים את התביעה בזמן ועם תיק ראיות מבוסס, ניתן לקבל את הפיצוי הכספי ובהתאם לכך ליצור מערך תמיכה רפואי ורגשי הן ליולדת והן לתינוק. כהורים טריים, חשוב שתקשיבו לאינסטינקטים שלכם ואל תהססו לפנות לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי, בהתאם לסוג המקרה אותו חוויתם. כאשר מתרחשת רשלנות רפואית בלידה ההשלכות הן דרמטיות, ולכן הגעה לחקר האמת הינה הכרחית לצורך שיקום רפואי כמו גם רגשי.

מהם המקרים הנפוצים של רשלנות רפואית בהיריון?

היריון מהווה תקופה מרגשת אך גם מאתגרת למדי, וזאת בשל ריבוי הבדיקות שנועדו להבטיח כי בסוף חודשי ההיריון יגיע לעולם תינוק בריא. כידוע, רפואת האם והעובר התקדמה באופן משמעותי בעשורים האחרונים ולכן כיום ישנם שורה של בדיקות שנועדו להבטיח את שלומו של התינוק ואת בריאותו. עם זאת, כל בדיקה כזו משפיעה על הבריאות של האם והעובר ולכן מקרה נפוץ של רשלנות רפואית מוכר בספרות המקצועית והמשפטית מתקיים על רקע של מעקב היריון רשלני – החל מאי מתן הסבר מצד הרופא לגבי המצב של האם והעובר, אי עדכון לגבי בדיקות נוספות אותן ניתן לבצע ועוד. בכל מצב שבו הרופא המטפל לא עדכן לגבי המצב הרפואי, ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון שהובילה ללידה של תינוק עם תסמונת או נכות. מקרים שבמסגרתם לא בוצעו בדיקות וכתוצאה מכך נולד תינוק עם תסמונת דאון לדוגמה מהווים מקרה נפוץ נוסף, וזאת בשל הקושי הרגשי שנגרם להורים כתוצאה מהתמודדות עם תינוק שזקוק למעטפת רפואית מלאה עד לסוף ימי חייו, ובכך נמנע מההורים כמו גם מהתינוק לחיות חיים נורמטיביים. במקרים קיצונים שבהם הרופא נמנע מלהמליץ על הפסקת היריון בעקבות מצבו הרפואי של התינוק, ניתן גם במקרה הזה לתבוע.

תהליך תביעה בגין רשלנות רפואית בהיריון

מאחר ובית המשפט רואה ברופאים ובצוותים הרפואיים בני אדם שעלולים לטעות, הטענות שלכם כהורים צריכות להיות מבוססות על חוות דעת רפואית מצד רופא מומחה לרפואת האם והיילוד לצד ראיות תומכות במצבו של התינוק לאחר הרשלנות לכאורה. על כן, חשוב לבצע סקר מקיף ולאתר את משרד עורכי הדין המתמחים בתחום של רשלנות רפואית בהיריון ולידה, כל זאת בכדי שתוכלו לקבל סיוע לכל אורך התהליך – החל משלב גיבוש כתב התביעה, קביעת גובה הפיצוי וקבלת החלטה לגבי הגשת תביעה במסגרת בית המשפט או במסגרת הליך גישור. מדובר בפרוצדורה מקובלת שבמסגרתה שני הצדדים יכולים להגיע להסכמה ללא צורך בהליך משפטי, לצורך קיצור הליך. אולם, לא מעט רופאים מעדיפים שלא לעבור הגישור מחשש לפגיעה בשמם הטוב ועל כן הליכה להליך משפטי מהווה דרך כמעט בטוחה לצורך מיצוי זכויות שלכם כהורים טריים הדואגים לשלומו של התינוק בטווח הקצר ובוודאי בטווח הרחוק.