ליחה ושיעול הן תופעות רפואיות נפוצות למדי המטרידות רבים בעיקר בתקופת החורף, אבל ממש לא רק. כאשר זה קורה לנו בתור מבוגרים, אנו לרוב יודעים איך להתמודד עם זה בצורה טובה, אבל כשזה קורה לילדים שלנו, כל מה שאנו יכולים לעשות על פניו זה לצפות בהם מהצד בתחושת חוסר אונים ולקוות שזה יעבור בהקדם. עם זאת, חשוב לדעת שישנם כמה פתרונות לא רעים להקלה מעבר לתרופות ואנו רוצים לחלוק אתכם כמה טיפים לפעם הבאה שזה קורה. רגע לפני נחדד שאם מדובר בעניין כרוני או שאתם מזהים החמרה אצל הילדים, אל תשאירו את זה בידיים שלכם וגשו לרופא בהקדם האפשרי.
חדר מלח
ראשית כל, אנו ממליצים ללמוד ולקרוא כמה שיותר כדי לדעת איך להיפטר מליחה אצל ילדים מוקדם ככל הניתן. בעניין הזה חשוב בהחלט להכיר את חדר המלח שהוא פתרון מצוין עבור כל מי שסובל מליחה ובפרט מי שסובל מליחה ושיעול באופן כרוני.
חדר המלח למעשה עשוי כל כולו מגושי מלח ובגלל שישנה טמפרטורה מסוימת בחדר הזה, המלח משתחרר באוויר באופן קבוע. המלח מכיל בתוכו חומרים מצוינים שבהחלט עשויים לעזור לפרק ליחה עיקשת ובאופן כללי לשחרר את דרכי הנשימה. מדוע מדובר בפתרון כל כך טוב עבור ילדים? ובכן, השהייה בחדר המלח היא מרגיעה ונעימה, לא מדובר בטיפול פולשני או לא נעים ואפילו אין צורך לשתות או לאכול דברים לא טעימים שילדים פחות אוהבים. באותו מישור, תוכלו גם לרכוש לבית מנורת מלח בעלות סבירה לחלוטין ולשים אותה בחדר הילדים, וכך האוויר יהיה רווי תמיד במינרליים איכותיים שעשויים להקל על ליחה ושיעול.
שמנים אתריים
אפשרות נוספת שעשויה להביא להקלה, היא שאיפה של אדי שמנים אתריים ומומלץ לנסות בפרט שמן לבנדר ושמן אקליפטוס. זכרו תמיד כי השמנים האתריים הם מרוכזים מאד ולכן יש לטפטף 2-3 טיפות בלבד לתוך סיר של מים חמים. לאחר מכן יש לתת לילד לשאוף את האדים בזהירות ולאחר זמן מה עשויה להגיע הקלה מסוימת ושחרור של הליחה.
פעילות גופנית
הליחה העקשנית פשוט לא משחררת? זה הזמן לדרבן את הילדים שלכם לצאת לריצה, משחק כדורגל או כדורסל עם חברים או אימון שחייה. איך זה קשור? ובכן, הדרך הטובה והבטוחה ביותר לשחרר כמויות גדולה ליחה היא על ידי המרצת הדם, מה שמקל על תהליכים דלקתיים ועוזר לפרק את הליחה בצורה מהירה. נכון שאתם מעודדים את הילדים שלכם לנהוג בנימוס, אבל לאחר האימון ומהלכו הם צפויים להרגיש גושי ליחה גדולים ועליכם לעודד אותם לכייח ולהוציא אותם מתעלות הנשימה, כמובן במקום פרטי ולא ליד אנשים.
ג'ינג'ר, דבש ולימון
נכון, יש לא מעט תרופות סבתא וטיפים להתמודדות עם ליחה ושיעול, אבל אם צריך לבחור רכיב אחד שבאמת יכול להביא להקלה, הרי שמדובר בג'ינג'ר. לג'ינג'ר יש הרבה שימושים, וניתן לרכוש שורש שלם ולגרד אותו לכוס תה, לקנות ג'ינג'ר מגורד או פשוט לרכוש חליטות ג'ינג'ר. מומלץ להוסיף גם דבש לימון שגם יהפכו את המשקה לטעים, וגם יעזרו בשל התכונות האנטי דלקתיות שלהם. בתקופה בה הילדים סובלים מליחה מוגברת על בסיס קבוע, מומלץ לשתות את המשקה לפחות פעמיים ביום.
לסיכום
אלו היו על קצה המזלג כמה רעיונות להתמודדות עם ליחה ושיעול אצל ילדים ומומלץ לנסות אותן בעת הצורך. יחד עם זאת נזכיר שאם המצב חלילה מחמיר או לא עובר, רצוי לגשת את רופא הילדים באופן מיידי לקבלת חוות דעת רפואית מקצועית. רק בריאות!