איך למצוא עבודה בהייטק

מי לא רוצה עבודה בהייטק? יש מי שלא, אבל בהחלט רבים כן מעוניינים בעבודה כזו. הסיבות מובנות – שכר גבוה במיוחד, אפשרויות תעסוקה רבות, אפיקי קידום, הטבות שונות, קריירה מובטחת כמעט בכל מקום בארץ ועוד. הורים לילדים עשויים למצוא שהדבר מורכב יותר. כך גם מי שאין לו ניסיון בהייטק. הורים שגם אין להם רקע בהייטק, בכלל "מאותגרים" מבחינה זו. איך בכל זאת הורים עשויים להיכנס לעולם ההייטק?

להבין מה אתם רוצים

בין אם עולם ההייטק חדש לכם או שלא, אתם חייבים קודם כל להגדיר את מטרותיכם היטב. דווקא משום שמדובר בתחום רחב למדי. מה גם, שהוא תחרותי מאוד ולא פשוט להיכנס לעבודה בו. כמובן, יש דרכים רבות למצוא עבודה בעולם ההייטק. אפשר להסתייע בחברת השמה, אפשר לבצע באינטרנט חיפוש משרות הייטק ויש דרכים נוספות שמייד נזכיר. אבל לפני שאתם יודעים מה אתם בדיוק מחפשים, אין טעם סתם כך לגשש באפלה או לנסות בשיטת מצליח.

האם זה ריאליסטי?

כאשר תתעמקו בעניינים ותבינו מה אתם רוצים להשיג בעצם, תוכלו גם להבין טוב יותר עד כמה זה ריאלי? למשל, האם זה ישתלב עם הורות? האם הילדים שלכם הם חיילים בחובה שמשרתים ביחידת מחשבים (או מועמדים לשירות ביטחון) ויכולים ללמד אתכם על הייטק? או שהם בגיל צעיר, שבו חלק ניכר מזמנכם מושקע בהם? מה דרוש עבור הילדים אתם כבר יודעים. אבל האם אתם מודעים, למה שתדרוש העבודה בהייטק? נכון, יש גם משרות מהבית ומשרות חלקיות ומשרות בשעות גמישות. אבל רוב עולם ההייטק, בנוי לאנשים במשרה מלאה ויותר. ב"יותר" כוונתנו לשעות לא שעות, הרבה שעות נוספות, פרויקטים שסביבם משקיעים "יותר מכרגיל", לטוס לפה, לטוס לשם, לבדוק אימייל בסופ"ש.. שנמשיך? אולי קצת הגזמנו (לטובתכם), אבל בהחלט לא הרבה! אז אולי יש לכם פתרונות לכך ואולי לא. העיקר, לחשוב על זה מראש בצורה ריאליסטית.

אם לא תנסו, איך תדעו?

חסרי ניסיון בהייטק? תמיד צריך להתחיל מהיכן שהוא. למעשה, אם אין לכם ניסיון בתחומים אלה, אולי הם בכלל לא בשבילכם? לכן, כדאי מאוד להתחיל וללמוד עליהם קצת לבד ובפועל, בכדי להתרשם. תכנות הוא דוגמה למקצוע הייטק נפוץ ומבוקש מאוד, שגם מאפשר ללמוד ולהתנסות לבד באופן נרחב ביותר. כך תוכלו להעריך, האם יתאים לכם לשבת מול צג מחשב במשך שעות רבות בכל יום? כי עבור אנשים שנהנים מזה, "הזמן טס". אבל עבור מי שלא..

למצוא עבודה ראשונה

האם ניתן למצוא עבודת הייטק ראשונה ללא ניסיון? לא קל, אבל ניתן. ייתכן שתשיגו זאת באמצעות מזל או קשרים או שניהם ביחד. במידה ואין לכם מספיק מאלה, וזה לרוב המצב, תצטרכו להשקיע היטב בכל הכיוונים האפשריים. הדבר מתבטא בכמה אופנים:

תכנית שיטתית – לתכנן היטב את כל התהליך הדרוש: לימודים, חיפוש עבודה, ראיונות עבודה. כבר נושא הלימודים, מורכב למדי ומחייב תכנון. האם תתחילו עכשיו לימודים אקדמאיים? ומה לגבי לימודים כאלה מרחוק (האוניברסיטה הפתוחה)? יש אלטרנטיבות רבות וחשובות, כולל קורסי הסבה. אך הכול מחייב התארגנות, חשיבה ותכנון.

"לעבוד במציאת עבודה" – להשקיע שיטתית ובהתמדה באיתור משרה ראשונה מתאימה.

להיות ערוכים לקבלת העבודה – דווקא מי שחסר ניסיון, חייב להשתדל להשיג כל משרה מתאימה שהוא מוצא. אפילו פעילות פשוטה לכאורה כמו כתיבת קורות חיים, מציגה מיומנות שיש מה ללמוד ולהשתפר בה.

לסיכום

הורים לילדים וגם הורים חסרי ניסיון, עשויים למצוא עבודה בהייטק. עם זאת, לא מדובר במשימה פשוטה.