אימצתם כלב חדש? בשעה טובה, עכשיו הגיע הזמן ליצור חיבור בינו לבין הילד. במאמר הבא נציג בפניכם 4 דרכים שיסייעו לכם לגרום לחיבור בין הילד שלכם לכלב החדש ממש מגיל קטן.

שתפו את הילדים בהאכלה של הכלב

אחת הדרכים היותר יעילות לגרום לילדים שלכם להתחבר לכלב היא באמצעות אוכל. אז ראשית, ההמלצה החד משמעית שלנו עבורכם היא לתת לילדים שלכם להאכיל את הכלב. זה לא אומר שהם צריכים לרדוף אחריו עד לפתח של הפה עם מנת האוכל היומית, אך אתם בהחלט יכולים לאפשר להם לפזר לו את האוכל בקערה. תוכלו למשל לרכוש מזון לכלבים כמו טייסט אוף דה ווילד ולבקש מהילד שלכם למלא את הקערה של הכלב. כך אתם גם גורמים לכלב לילד להתחבר לכלב, להרגיש שהוא עושה פעולה משמעותית אך לא רק. כשהילד שלכם נותן אוכל לכלב אתם למעשה גורמים גם לכלב להרגיש שיש לו תלות בילד וכך הוא יתחבר אליו יתר על המידה.

צאו לטיול עם הכלב

אנחנו בטוחים שאתם מודעים לכך ובכל זאת, הכלב שלכם זקוק לטיול היומי הקבוע שלו. כשאנחנו אומרים טיול קבוע אנחנו מתכוונים לשלושה טיולים ביום, בוקר, צוהריים וערב. מטרת הטיול היא בין השאר שהכלב שלכם יוכל לעשות את הצרכים שלו בחוץ אך לא רק, אלא גם על מנת שיוכל להיפגש עם כלבים אחרים, לרוץ ולשחרר את השרירים שלו ועוד. אפשר לשלב גם טיול ספורט משפחתי עם כל בני הבית וכמובן לקחת את הכלב לטיול הספורט ולרוץ איתו ביחד בשדות או בפארק.

ההמלצה שלנו עבורכם היא לקחת את הילדים אתכם ביחד לטיול עם הכלב. זה יאפשר להם להתחבר אליו וכמובן להרגיש שהטיפול שלהם בו הוא משמעותי. כשתחזרו הביתה תוכלו לספר לילדים שלכם שבזכותם הכלב שהם אוהבים יצא לטיול ולא את הצרכים שלו על הרצפה בבית. על הדרך זה כמובן גם יענה על האינטרס הטבעי שלכם שהכלב לא יעשה חלילה את הצרכים שלו בתוך הבית ויגרום ללכלוך מיותר.

קנו עם הילד צעצועים לכלב

כלבים אוהבים מאד צעצועים, הם משתעשעים איתם, זה מפיג את השעמום שלהם ולא פחות חשוב מזה, עוזר להם להפעיל את השרירים ולחלץ את העצמות. אנחנו ממליצים לכם לרכוש את הצעצועים האלה ביחד עם הילדים שלכם, תלו להם אפילו לבחור את סוג הצעצוע. כך הם ירגישו חיבור לכלב שלהם בכל פעם שהם ישחקו איתו וייזכרו שהם אלה שבחרו את הצעצוע בחנות. אתם לא צריכים להיכנס להוצאות מטורפות, הגדירו לילדים שלכם שאחת לחודש אתם מאפשרים להם לרכוש צעצוע חדש לכלב, אחרת הם יתמכרו דווקא לפעולה הרכישה ולא למשחק עם הכלב.

הגדירו זמן קבוע למשחקים

זה בסדר גמור לשחק עם הכלב ולשעשע אותו, אך אתם צריכים להציב גבולות ברורים לילדים שלכם ולהבהיר להם שיש זמן למשחקים וזמן למטלות. אחרי הכל, אתם לא רוצים שהם יזניחו את הלימודים ויוותרו על מטלות בית הספר למשל. לכן, הגדירו מראש את הזמנים שבהם אתם מאפשרים לילדים שלכם לשחק עם הכלב.

תוכלו למשל להגדיר שהם משחקים איתו פעמיים ביום, פעם אחת כשחוזרים מבית הספר ופעם נוספת לפני שהולכים לישון, כמובן אחרי שעשו שיעורי בית, התקלחו ואכלו ארוחת ערב. אגב, יש להגדרה הזו חשיבות משמעותית נוספת, כי בכך אתם גורמים לילד שלכם להתגעגע לכלב ולחכות למפגש המשחק איתו.

לסיכום

אם אימצתם כלב ואתם רוצים לגרום לחיבור בינו ובין הילד שלכם מגיל קטן, אנחנו ממליצים לכם לאמץ גם את אחד מהטיפים או יותר שסקרנו במאמר הזה.